2017. május 7., vasárnap

Egy jó life-coach...

Egy jó life-coach könnyen alakít ki és tart fenn személyes kapcsolatot másokkal, különösen az ügyfelekkel. Nyitott és közvetlen személyiség. (Ezzel nálam azt hiszem nem lesz gond.) Könnyen ébreszt másokban bizalmat, és felkelti a szimpátiát.
Jól kommunikál, azaz őszintén és világosan fejezi ki magát. Érdeklődő, képes az aktív figyelemre. Nem,vagy csak keveset beszél magáról, inkább kérdez, és jó hallgatóság. (Hmm, hmm, nekem ezzel még lesznek gondjaim.) Elfogadó és megértő.
Jó megfigyelő, könnyen értékeli mások viselkedését, meglátja a történtek mögöttes tartalmát. Könnyen beazonosít személyiségjegyeket és típusokat.
Egy jó life-coach empatikus, együtt-érző, ám mégsem veszi túlzottan magára mások problémáit (tehát nem barát-pótlék). Nem éli bele annyira magát az ügybe, hogy aztán ne tudjon kívülálló maradni. (Érzem, ezzel lesz a másik nehézségem.) Segíteni akar, de nem akarja mások helyett megoldani a problémájukat, és megváltani az egész világot.
Nem hagyja, hogy az emberek leszívják az energia-szintjét, magát magas energiaszinten tartja.
Hiteles ember, tehát ideális esetben viszonylag jól működik a saját élete, és ezzel példát is tud mutatni. Magas szintű önismerettel és emberismerettel rendelkezik.
Átfogó szemléletű, rálát helyzetekre, átlát rendszereket.
Egy jó life-coach folyamatosan tanul, tapasztalatokat szerez, új módszereket sajátít el, új eszközöket alkalmaz. Szívesen kísérletezik és improvizál, kíváncsi a világra és másokra. Ösztönös és jó a képzelőereje.
Határozott és magabiztos, de nem erőszakos. Személyiségével ösztönzően hat az emberekre, és könnyen motiválja őket.

Végül, de nem utolsó sorban precíz és pontos, soha nem késik, tiszteletben tartja a másik idejét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése