2018. június 29., péntek

Nőszirom


Írtam korábban arról a női life coach összefogásról, ami az én kezdeményezésemre indult útjára.
A személyes találkozónkon sok pontot beszéltünk meg, amit később a virtuális térben fejtettünk ki bővebben. Az első téma a nevünk volt.
Olyan nevet kerestünk, ami kifejez minket. Azt, hogy nők vagyunk, life coach-ok vagyunk, és nőket segítünk. Fontos volt, hogy egyedi legyen, és fejezze ki az egységünket is.
Mindenképp valami szimbólumot kerestünk, nem olyan direkt kifejezést, mint a „Női Life Coach-ok”. Az volt a lényeg, hogy a névről rögtön nőkre asszociáljon az ember. Kikötés volt, hogy ne legyen hosszú, legfeljebb két részből álljon.
Jöttek is az ötletek garmadával!
Némelyik igencsak spirituális hangzású volt, mint a Hold útja vagy a Tündér, a Mandala vagy a Varázslat. Mások meg magyarosak, mint a Lányok a fonóban vagy a Fehérnép. Virágszimbólum több is érkezett: Tulipán, Százszorszép, Nőszirom. Nőkre lehetett asszociálni a Szoknya vagy a Rokolya szavak hallatán is.
Mivel életvezetési segítők vagyunk, az Élet szót kombinálták többen: Életalkotók, Életművésznők. És mivel nőket akarunk segíteni, erre utalt a Hölgyválasz vagy a Csaj akadémia.
De a legtöbb ötletben a „Nő” szó szerepelt. Hosszabb kifejezésekben, mint például Nők a Nőkért, Női szemlélet, Nők úton vagy Női lélektükör, illetve az Egységben a Nő vagy a Légy Nőmagad.
Egyetlen szó is tartalmazhatta azt, hogy „Nő”. Nőerő, Nőkelme vagy PiheNő, ElmeNő.
A sok magyar ötlet mellé jó néhány angol szóösszetétel is érkezett. Az egyik kupac az volt, amiben a „Coach” szó jelen volt: Lady Coach vagy Female Coach Zone. A másikban a „Woman”: Fire guard women, Women2Women vagy Be woman.
A beérkezett javaslatokat szépen csoportokba szedtem, összegyűjtöttem egy listába, amiből minden csapattagnak választania kellett hármat-négyet. A legnépszerűbb a Nőszirom lett, utána a Lady Coach és a Szoknya és lélek holtversenyben. Többeknek tetszett még a Nőidő meg a Női szemlélet, de választották az Életgombolyítót és az Úton a nő felé-t is.
Az első hármat bocsájtottam végül szavazásra, melyen a Nőszirom kapta a legtöbb szavazatot.
Mostantól fogva tehát női life coach csapatunk neve: Nőszirom!
Ezután kerestem csak rá a virágra a neten, mert bevallom, azt sem tudtam, igazából hogy is néz ki… Nagyon különleges virág, lilás, kékes, esetleg sárgás, szép képeket találtam róla. Aztán a többiek is csatoltak fotókat, rajzokat, tehát kezd körvonalazódni a logónk is, amit az egyik csoporttag fog tervezni.
A következő napirendi pont a Küldetésünk lesz. Mi is a mi mottónk, hitvallásunk, missziónk? Megtudhatjátok a következő bejegyzésből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése