2018. október 7., vasárnap

Női témák


Vannak női magazinok meg férfi magazinok. És élnek olyan sztereotípiák a magazinok szerkesztőiben (no meg az emberekben úgy általában), hogy mi érdekli az egyik nemet, és mi a másikat.
Mielőtt megírtam ezt a cikket, kíváncsiságból ránéztem néhány online férfimagazinra. Ízelítőnek álljon itt néhány téma: szakállápolás, a nők meghódítása, márkás órák, kapuzárási pánik, autók-motorok, hogyan udvaroljunk, öltöny-nyakkendő, impotencia, foci, elvált apák, tőzsde, hűtlenség, vadászat, prosztatarák… Érdekes kép rajzolódhat ki mondjuk egy marslakóban a föld férfi lakóiról, ha csak ezeket a szalagcímeket olvassa el.
A női magazinokhoz már jobban hozzá tudok szólni, hiszen szoktam olvasgatni a Nők Lapját. Amiben gyakorlatilag teljesen átlapozom a jellegzetes női témákat, úgy mint hajápolás, kozmetika, smink, receptek, horoszkóp, és inkább az emberi történeteket olvasom el. De mivel most képben akartam lenni a tipikus női témákkal is, erről is böngészgettem egy kicsit.
Fogyókúra, online társkeresés, tűsarkú körömcipők, csecsemőápolás, plasztikai sebészet, férfiak elcsábítása, esküvő, féltékenység, mellrák, szinglik, műköröm, orgazmus… Vajon ezekhez mit szólna a marslakónk?
A Nőszirom csapattal elindítottunk egy facebook-oldalt, ahol olyan témákról igyekszünk írni, ami szerintünk a nőket érdekli. Ezt kétféleképpen tudhatjuk meg. Egyrészt saját magunkból indulunk ki, hiszen nők vagyunk, harmincasok, negyvenesek, ötvenesek, egyedülállók, feleségek, anyák, dolgozó nők, háziasszonyok. Life coachként kevésbé tudunk neked a műkörömépítés vagy a mellplasztika témájában segíteni, de ha válás után szeretnél talpra állni, bizonytalan vagy a nőiességedben, szar anyának érzed magadat, vagy nem tudsz megfelelni a rengeteg női szerep elvárásainak, akkor talán érdekes minket olvasnod, hozzánk fordulnod.
Másfelől úgy ismerhetjük meg olvasóink érdeklődési körét, ha megkérdezzük tőlük, őket mik érdeklik. Téged milyen témák érdekelnek? Miről írjunk a Nőszirom-oldalon? És miről írjak én itt a Réka Life Coach blogban? Előre is köszönöm, ha ötleteiddel segítesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése