2019. március 3., vasárnap

Megújulás

Ez az a szó, ami a legtöbb, coach-hoz fordulót jellemzi. Valamiféle sorsforduló előtt állnak, változásra van szükségük. Legtöbbször akkor megy valaki segítő szakemberhez, ha úgy érzi, valami nem stimmel az életében, és váltani kell. Le kell számolnia a régi mintákkal, le kell rombolni a megrögzült sémákat. 
Nem elégedett például az állásával, így új munkát keres. Gondok vannak a párjával, tehát sürgős megújulásra van szükség - ami sokszor válás is lehet. A gyerekekkel való problémák esetén természetesen nem fog az illető új gyerek után nézni, viszont ajánlott, hogy más megközelítésből tekintsen a kapcsolatukra, és új kommunikációs vagy konfliktuskezelő technikákat alkalmazzon. Megújulás lehet az is, ha valamilyen önkifejezési, önmegvalósítási módszert tanul meg. Végül, de nem utolsósorban az életmód váltás is ilyesféle megújulás. 
A kikelet a lehető legjobb időszak arra, hogy egy ember élete megújulhasson. A természet is újjáéled, így van ezzel az ember is, mint a természet része. Ha azt látjuk, hogy körülöttünk rügyet bontanak a bokrot, virágoznak a gyümölcsfák, többet süt a nap, zöldell a fű, és még a madarak is hangosan csicseregnek - ennék ideálisabb körítést elképzelni sem lehet egy életmód-váltáshoz. 
Ezt a hullámot meglovagolva idén is elindítottam a Tavaszi megújulás programomat. Harmincan vagyunk egy fb-csoportban, ahol életmód-váltással kapcsolatban adok tippeket. A mozgás, a táplálkozás, a szépségápolás és a lelki egészség terén kapnak ötleteket a tagok. 
Nagyon jól esett, hogy egy régi kedves barátném, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozott a csoporthoz, a következőket írta: 2018 nyarán kapott motivációt ahhoz, hogy teljes életmód-váltásba kezdjen, amit azóta sem hagyott abba. (Azt hiszem, ez itt a kulcsmondat, mert elindulni könnyebb, na de kitartani...) Elhagyta az étrendjéből a szénhidrátok nagy részét, pl. péksütiket, cukrot, csokoládét. Ennek a diétának a segítségével tíz kilót fogyott, és ez segített abban, hogy megerősödjön nála az önelfogadás.
Lovagoljátok meg ti is az idők szelét, hangolódjatok rá a tavasz energiáira, kezdjetek el mozogni, változtassatok étkezési szokásaitokon, szépüljetek meg, mint a virágzó kert, és végül, de nagyon nem utolsó sorban: törődjetek lelketek egészségével is! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése