2018. május 13., vasárnap

Miért NE fordulj Life Coach-hoz?

Ennek az írásomnak a célja az hogy lebeszéljelek téged arról, hogy felkeress egy Life Coach-ot. 
Ha valamilyen lelki problémád van, ahelyett, hogy elmennél egy szakemberhez, sírd ki magadat nyugodtan egy barátnőd vállán, vagy szidalmazz másokat fennhangon a barátnőd előtt. Ő majd szépen melléd áll, és veled együtt zokog meg szidalmaz. Szubjektív hozzáállása „szuper” gyógyír lesz számodra.
Ha lelki szemetesládát keresel, semmiképp ne egy life coach számát tárcsázd, jó lesz arra az anyukád vagy a kollégáid. Nekik majd jól kipanaszkodhatod magadat, ők pedig mindenben egyetértenek majd veled. Mert ebben a helyzetben „pont” egy elfogult és részrehajló emberre van szükséged.
Ha szereted sajnáltatni magadat, akkor nehogy az életvezetési segítő mellett döntsél, mert ő tuti fix nem fog téged sajnálni. Szerinte te is tehetsz arról, hogy most épp hol tartasz az életedben. Ha véleményed szerint nem, akkor kerüld el messziről!
De ha szerinted mindig más a hibás a saját vacak életedért, akkor kend csak rájuk nyugodtan az egészet: ők tehetnek arról, hogy pocsék körülötted minden. Tegyél felelős mindent és mindenki mást a sorsodért. Sanyarú gyerekkorodat, apádat-anyádat, elkényeztetett húgodat, zsarnok bátyádat. A férjedet-feleségedet és persze a rosszcsont gyerekeidet. Ja, és ugye a szomszéd meg a főnök tehet mindenről. Vagy valamilyen körülmény, az alkohol, a drog, vagy a rossz időjárás.
Veled csak úgy megtörténnek a dolgok? El ne menj life coach-hoz, hagyd csak ezután is, történjen meg veled bármi. Elszenveded az életedet? Kellemes szenvedést a továbbiakban is!
Veled csupa rossz történik? És ha esetleg, netalántán, véletlenül mégis valami jó, akkor azt csakis a vakszerencsének tulajdonítod? A szakember ilyen esetben nem tehet semmit. Széttárja kezét, és fogadja a következő ügyfelet.
Úgy érzed, hogy ha változást akarsz az életedben, akkor a világnak kell változnia, és nem neked? Érdekes felfogás, sok szerencsét a világ kb. hétmilliárd lakójának megváltoztatásához! Szerintem egyszerűbb lenne egyetlen egyet megváltoztatni, azaz magadat. De hát ki vagyok én, hogy tanácsokat osztogassak neked? Aki ugye tökéletes vagy.
Amikor nem tudsz továbblépni, akkor mindig van rá valami remek indokod, hogy miért nem? Ha folyton magyarázkodsz tettek helyett, akkor folytasd csak ezt a hozzáállást a jövőben is! Jó kifogás sose rossz.
Remélem, sikerült eltántorítanom téged a life coach-októl örök életre. Ha mégsem, keress fel bátran!
REKALIFECOACH.HU


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése